Logo-ontwerptips voor blogs

Blogeigenaren moeten hun inhoud voortdurend bijwerken om relevant te blijven in de wereld van vandaag. Dit wordt gedaan om lezers nieuwe inzichten te bieden. Hoewel de inhoud en al het andere kan veranderen, moet één ding consistent blijven: een impactvol logo.

uw op de juiste manier logo laten maken, zodat het een vorm van communicatie met de lezers tot stand brengt. Maar weet u dat verschillende categorieën blogs verschillende logotypen vereisen? Bloglogo’s worden meestal op de homepage van de website gebruikt en komen vaak op verschillende kanalen terecht. Er is geen alternatief voor het hebben van merklogo’s als u uw inhoud wilt brandmerken en hier geld mee wilt verdienen.

Als u contact opneemt met een deskundig logo-ontwerpbedrijf om uw logo laten ontwerpen, zorgt u ervoor dat uw bloglogo uniek is en uw online aanwezigheid professioneel maakt.

Soorten impactvolle bloglogo’s

Het gebruik van logo’s is niet beperkt tot merken; het kan ook voor enthousiaste bloggers een enorme hulp zijn. Het werkt aan het vergroten van de herkenbaarheid van de blog en levert een bijdrage aan de merkidentiteit.

Je hebt vast wel bloglogo’s gezien in de vorm van een favicon-afbeelding van een website, ideeën voor visitekaartjes, visuals voor sociale media, om er maar een paar te noemen!

Hier volgen enkele van de meest prominente soorten bloglogo’s waar u inspiratie uit kunt halen:

  1. Logo’s voor foodblogs

Het starten van een foodblog gaat niet alleen over het maken van gezonde recepten of het maken van betoverende desserts; het zou moeten gaan om het ontwerpen van een logo dat de essentie van uw merk omvat en een stem wordt voor uw blogs.

Veganistische blogs kunnen bijvoorbeeld het juiste gebruik van groenten en kruiden in hun logo’s maken. Aan de andere kant vraagt een bakblog om ovenwanten of deegrollers. Je hebt de kans om enorm creatief te worden bij het ontwerpen van een logo voor je foodblogs.

Vergeet de kleurenpsychologie niet. Er wordt gezegd dat rood de eetlust opwekt, terwijl groen het idee geeft van een gezonde en voedzame maaltijd. Zwart staat voor verfijning en elegantie. Denk na over de toon van uw foodblogs en bepaal vervolgens het juiste soort logo.

  • Logo’s voor mode- en beautyblogs

De trending woede op sociale media op dit moment, handgeschreven logo’s of minimalistische woordmerken definiëren deze blogs. Terwijl bij de eerste alles draait om het geven van een zacht of persoonlijk tintje, neemt de laatste de plaats in van een van de meest voorkomende trends in de wereld van grafisch ontwerp.

Iemand die bijvoorbeeld een modeblog start, moet het verschil weten tussen schreefloos en schreefloos. Serif-lettertypen geven een verfijnde en stijlvolle uitstraling, en schreefloze lettertypen worden als moderner en strakker beschouwd.

Investeer in professioneel logo-ontwerp om uw logo te laten maken. Of het nu gaat om street fashion of haute couture, er is geen alternatief voor het hebben van een goed logo.

  • Logo’s voor sportblogs

Bij sport gaat het erom waarden en geesten onder mensen te integreren. Omdat jouw blog hetzelfde wil doen, moet een relevant logo kenmerken van snelheid en beweging hebben. Maar de stijl van het logo moet relevant zijn voor het sportveld waarover u wilt schrijven.

Een boulderbloglogo geeft bijvoorbeeld meestal een buitengevoel. Maar een atletiekbloglogo lijkt dynamischer.

Sportlogo’s moeten een energieke uitstraling uitstralen, en daarvoor kun je cursief gebruiken. Het gebruik van lijnen en pijlen in of rond het logo doet denken aan actie. Fitnessblogs kunnen logo’s hebben met pictogrammen zoals een helm, een bal of iets anders.

  • Logo’s voor blogs over ouderschap

Deze blogs zijn de laatste tijd behoorlijk beroemd geworden omdat ze de reis bestrijken vanaf de zwangerschap tot het omgaan met tienerangst. Het assortiment is vrij uitgebreid, dus je moet de niche weerspiegelen door een samenhangende merkidentiteit te creëren. En dit kan worden bereikt met behulp van een logo.

Het ontwerpen van het juiste soort logo voor ouderschapsblogs hangt van veel aspecten af. Zoek uit welk kleurenschema het beste bij uw doelgroep past. Zwangerschaps- en babyblogs hebben meestal zachte en pastelkleurige logo’s. Ouders van tieners hebben meestal betrekking op meer verzadigde en levendige tinten.

Heeft u voorbeelden nodig, neem dan contact op met een professionele logo-ontwerper om uw logo laten ontwerpen. De juiste soort zal onmiddellijk resoneren met het publiek.

  • Logo’s voor reisblogs

Iedereen leest graag een goede reisblog; het helpt ons bij het plannen van onze volgende vakantie. Of u nu alleen op reis bent of op huwelijksreis bent: als u vooraf ideeën opdoet, wordt de reis gemakkelijker. En dit kan worden bereikt door reisblogs te lezen.

Het bloglogo speelt een belangrijke rol en moet iconen bevatten die het gevoel uitstralen dat je naar een ver land reist. Het kan het beeld hebben van een vliegtuig, een wereldbol of een nogal schilderachtig landschap.

Vraag de logo-ontwerper om ook een pakkende slogan op te nemen. De korte tekst vertelt mensen over je toon en stijl, die kan variëren van brutaal en leuk tot gezaghebbend en deskundig.

Ten slotte

Als u het juiste logo voor uw blog kiest, definieert u uw merk en bepaalt u de toon ervan. Laat daarvoor uw logo maken door een professionele logo-ontwerper. Als u vooraf ideeën heeft, vraag dan om feedback van de expert en ga daarna verder.

Bloglogo’s hebben bepaalde kenmerken die de doelgroep aanspreken en hen een signaal geven of ze verder moeten gaan en het moeten lezen. Als u uw logo niet op de juiste manier laat ontwerpen, zal het geen verbinding maken met de lezers. Investeer dus in professioneel logo-ontwerp en verbeter uw bloggame beter dan andere.